Gasztro

Kókuszos szaloncukor – a karácsonyi bounty
Ha szereted a kókuszt és a bounty-t, akkor itt a karácsonyi kiadás, szaloncukorként. Ajándéknak? Persze, persze, annak is, mármint ha marad…

Szaloncukor házilag – Receptkörkép
Kókuszos vagy zserbós, ezek lettek a befutók. Ha van olyan szívednek kedves, aki egyetlen darabot is értékel, akkor a házi szaloncukor még ajándék is lehet. Mindenesetre ne a zseléssel kezdd…

Birsalmás-menta szörp
A birs igazi őszi ügy. Mentával is érdemes kipróbálni. Bodzaszörpre ráunt fogyasztóknak pedig igazi felfrissülés.

Teljes kiőrlésű kakaós csiga – gyors, kelt, tökéletes
Ennek a csigának már akkor megpecsételődik a sorsa, amikor elkezded sütni.

A karantén meg a kovász
Az erő legyen veled most, vagy legalább a hűtődben kovász!

Mézes krémes – a húsvét idén
Ezernyi verzió létezik belőle, de Anyukám receptje tényleg világbajnok. Egyszerű, de abbahagyhatatlan. Ettől lett idén kicsit normálisabb húsvét.

Etesd a bélflórád!
Fogyasszunk most több jófiút és élettel teli ételt. Jobban leszünk tőle mi is, na meg a bélflóránk.

Minden Kisbence egyéniség!
A kézzel és adalékanyagok nélkül készített dolgok egyik jellemzője, hogy nem mindig minden hajszálra pont egyforma. I love Kisbence, I love kovászos kenyér, I love kispékség!

Mitől sárga a jó tojás?
Tudjátok milyen sárga egy jó tojás?
Ha eddig nem, akkor majd most!

Tojás dilemma – bolti vagy saját?
Erősen gondolkodom mi legyen a tyúkjaimmal. Feladjam a saját tojást?

Rögtönpuha mézeskalács
Muszáj ilyenkor mézeskaláccsal foglalkozni. Még annak is, aki nem szereti – mondaná a Nagyi.
Itt egy jó recept!

November szépe, a házi savanyúkáposztánk
Régóta vártam egy pillanatra. Egy pillanatra, ami nem más, mint hogy bemutathatom nektek november szépét, a kétcsaládos házi savanyúkáposztánk!

Az örök szerelem és a padlizsánkrém titka
Nem tervezek erősíteni gasztro vonalon, de amikor szűkös az időkeret a világmegváltó gondolatok helyét átveszi a létfenntartás.
Így hát megint kaja, vagyis inkább csak padlizsán…

Bazsalikom olajban – a napfény télre
Ha egyszer kinyitod az üveget, amit most lezársz, már az illatától tiéd lesz újra a nyár…

Paradicsom kóstoló: csak az íze kedvéért
Tájfajta vagy sem, a szabadföldi paradicsomnak egyszerűen nincs párja.

Sültparadicsomos paradicsomos rizottó – Nyárvégi hazatérő
Jó elmenni, de ugye milyen jó újra otthon? Főleg, ha kaja is van…
Hazatérős rizottó 7 perc alatt kuktában, ami biztos, hogy nem autentikus, de biztos siker.

Lekvárfőzés – Nem csak Öreganyám hóbortja
Nyáron jó eltenni, télen meg még jobb elővenni. Mármint ugye, ha van mit. Öreganyám lekvárfőzési tanácsai azoknak, akik szeretnék, hogy legyen mit elővenni.

Pálinkát lehelek szelíden…
Konzervatív vagyok, szilva vagy barack, ezzel lehet meghatni…

Büdös pisi szezon – A spárga
A spárga finom és szeretjük. Sajnos egy tudományosan igazolt mellékhatással is rendelkezik. Erre mondják, hogy mindennek ára van…

Tisztességes hétvége + 6 hozzávalós ropogós zabkeksz
Egy gyors zabkeksz recept. Süssétek meg ti is! Ha másért nem legalább a tisztesség kedvéért.

Bögrés (most épp kókuszos) süti
Hogy miért sütök mostanában bögrés sütiket? Bár nem túl menőek, de gyorsak és finomak. Egy kókuszos jöhet?

Pillecukor: Thanks God, it’s Monday
Pillecukrot minden kakaóba! Főleg hétfőn…

Az asszony meg a kovász – egy mai népmese
A kovász jó dolog. Te sütöttél már kenyeret saját kovásszal? És jól sikerült? Mert nekem volt, hogy igen és volt, hogy nem. Lett belőle egy mese mára.