Sosem csináltam korábban szaloncukrot, de azt mondták a Csajok, hogy csináljunk közösen!

Szaloncukor otthon – Receptkörkép

Közösnek a zseléset sajnos leszavazták, de annyira belelkesedtem, hogy jó ötletnek tűnt nekiállni egyedül is. Megmondom az elején a frankót, nem kellett volna. Egyedül legalábbis.
A házi szaloncukor tényleg nagyon finom, másokkal, társaságban készíteni pedig jó buli. Egyedül azonban túl macerás ahhoz, hogy nekem komoly legyen.
Ha nem szempont, hogy sok legyen, vagy van szíveteknek kedves, aki egyetlen darabot is értékel, akkor persze még ajándék is lehet. Mindenesetre ne a zseléssel kezdjétek…

Mutatom melyik recepttel mire jutottunk!

Szaloncukor otthon – Receptkörkép

Zselés

Átböngésztem jó pár leírást és végül egy Nosaltys receptet használtam, mert azt ígérte könnyű, villámgyors és gluténmentes. Utóbbi mondjuk esetünkben nem volt szempont, de ki tudja. Sok másik elérhető recept sem mond mást, mint azt hogy az alap 3 dl gyümölcslé + 6 lap zselatin.

Tapasztalat: Megdermedt ugyan másnapra, de nehéz volt kiszedni a formából és ronda lett, a zselét csokival bevonni pedig nagyjából lehetetlen. A gyümölcszselé önmagában tényleg csúnya, de amúgy nagyon finom. Ennél a pontnál erősen fontolgattam, hogy az összes zselét megeszem. Kár vele tovább szórakozni.
Pár darab, ami ’fogjukrá sikerült, abban egyedül a csokit érezni, a hidegen préselt, méregdrága gyümölcsléből készült zselé ízét pedig csak éppen, vagy inkább sehogy.

Konklúzió: Zselésből pont jó lesz a bolti.

Szaloncukor otthon – Receptkörkép

Vajkaramellás

Ezt a receptet próbáltam, de a csokiba mártással itt már nem kellett bajlódnom, mivel a karamell nem keményedett meg. Igaz a vajat korábban kevertem bele, mint kellett volna, ugyanis későn találtam meg a receptben azt a mondatot, hogy VÉGÜL belekeverjük a vajat! Hahh…
A folyékony karamell amúgy szintén nagyon finom, bár egyelőre nem tudom mit kezdek vele.

Szaloncukor otthon – Receptkörkép

Konklúzió: Nem valószínű, de lehet, hogy egyszer újra megpróbálom.

Kókuszos

Elsőre ezzel a recepttel a kókuszos sem sikerült, pedig itt pontosan követtük az útmutatást. Nekünk túl lágy maradt a massza, nem tudtuk csokiba mártani.  Utólag viszont megküldtük egy kis kókuszzsírral, na így jó lett!

Konklúzió: Erre már azt mondom, ha szaloncukrot szeretnél otthon, akkor ilyet érdemes!

Itt egy külön posztban a recept!

Zserbós

Ez a másik amit érdemes!

Konklúzió: Ezzel a recepttel sikerült elsőre és nagyon finom is lett. Ez is hajrá!

Csoki

Ha nekiállsz valamelyiknek, akkor készülj arra is, hogy a csokiból sajnos mindegyikhez sok kell, minimum 2 tábla, 60-70%-os étcsoki. Mártani sajnos nem valami takarékos dolog.

Szaloncukor otthon – Receptkörkép

Ha neked is van egy jó recepted ami bevált, küldd el kommentben!