Ha szereted a kókuszt és a bounty-t, akkor itt a karácsonyi kiadás, szaloncukorként. Ajándéknak? Persze, persze, annak is, mármint ha marad…

Kókuszos szaloncukor
Hozzávalók (kb. 40-45 darabhoz)
– 10 dkg kókuszreszelék
– 2,5 dl habtejszín (egy zacskó)
– 8 dkg cukor
– 5 dkg kókuszzsír (nem hidrogénezett)
– egy fél kiskanál vanília őrlemény (elhagyható)
– 2 tábla 60-70%-os étcsoki
1. A tejszínt forraljuk fel a cukorral, tegyük bele a vaníliát,majd öntsük bele a kókuszreszeléket és folyamatos keverés mellett főzzük további 3-4 percig. Akkor jó, ha valamennyire besűrűsödik és keverés közben látod a lábos alját.
2. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a kókuszzsírt, hagyd kihűlni, majd 1-2 órára tedd hűtőbe vagy fagyasztóba, hogy megkeményedjen.
Azért fontos, hogy kemény legyem, mert így nem esik szét majd a masszából készült golyó, amíg belemártod a csokiba. Ha lágynak érzed, tegyél bele plusz 1 evőkanál olvasztott kókuszzsírt és hűtsd le újra.

Innen jön a macerásabb rész a formázás és a csokiba mártás.
3. Ha lehűlt és formázható a massza, akkor csinálj belőle kicsi hurka-golyókat majd tedd vissza őket a hűtőbe, amíg a csokit megolvasztod. 40-45 darab lesz belőle.

4. A csoki ¾ részét olvaszd fel gőz fölött, majd keverd hozzá a maradék 1/3 részét is. Villával, kanállal vagy saslik pálcára szúrva mártsd bele a golyókat a csokiba, csepegtesd le amennyire tudod, majd hagy a csokit teljesen megszilárdulni rajta. Csokiba mártani 2 villával, vagy saslikpálcára szúrva érdemes.

Ha csomagolni is szeretnéd, akkor szilikonos sütőpapírra és fényes csomagolópapírra lesz még szükséged, de egy csinos doboz is megteszi!
Nem tudom meddig állna el, de ha eldugod, hűtőben 1-2 hétig biztosan megmarad.
Házi szaloncukor recept
[…] Itt egy külön posztban a recept! […]