Saját befőzéshez saját címke dukál, mert aki befőz azt is megérdemli, hogy szép címkét tehessen rá.
Töltsétek le és nyomtassátok ki Ti is ezeket az egyszerű címkéket!

nyomtatható lekvárcimke

A házi lekvárra és szörpre szerintem amúgy is a címke teszi fel a koronát. Lehet benne gyönyörködni, még akkor is ha ilyen egyszerű, de emellett felettébb praktikus is, hiszen rajtunk kívül más is tudni fogja mit rejt az üveg. Nem kell majd hosszas útba igazítást adni és várni a szokványos választ, ha kiadjuk Pistikének az ukázt: Hozz légyszi a kamrából két üveg baracklekvárt! – Anya csak egy van!

Korábban több energiát fektettem a tervezésbe és volt, hogy színesben vagy kör alakú kivágóval nyomtam, de ez már a dicső múlt. Győzött a gyorsaság és a fekete-fehér minimál design, de rájöttem, hogy így is pont elég.

nyomtatható lekvárcimke

Csak fekete-fehér nyomtató és A4-es lap kell hozzá.

Fogjatok egy ollót és mindenféle méricskélés nélkül, nagyjából négyzet alakúra vágva, majd ragasztva tegyétek fel befőttjeitekre a címkével a koronát!

A címkéket korábban sima papírragasztó stifttel ragasztottam fel az üvegre, de ennél zöldebb és működő megoldás a tojásfehérjével történő ragasztás. Mondjuk, ha nincs sok üveg, akkor szerintem nem éri meg felütni emiatt egy tojást. Amúgy mind a két verziós ragasztás könnyen lemosható.

Hajrá!

Ha nem így, ti hogy jelölitek a befőtteket?

Letölthető címkék idénre:

Meggyszörp:

Meggylekvár:

Eperlekvár:

Bodzaszörp: