Erősen gondolkodom mi legyen a tyúkjaimmal és legyen-e otthon házi tojás.
Télen többnek tűnik velük a macera.  Legtöbbször hidegben és sötétben kell intézni őket és mivel befagyhat a vizük mindezt gyakran reggel, utolsó pillanatban és office cuccban.

Hamar átveszi a hatalmat elmém fölött ilyenkor a kétely és felteszem a kérdést:
kell ez nekem?

Házi tyúktojás

Ha racionális akarok lenni, akkor azt mondanám, azzal, hogy van 4 tyúkom, csupán 15 prémium minőségű tojást nyerek hetente. Minden sarkon lehet tojást kapni, nem unatkoznom tyúk nélkül sem és életben maradnánk a saját tojás nélkül is. Lemondani róluk mégis nehéz.

Még úgy is, hogy az alap tyúk-időkeretet mostanában tovább növeli a kutya, aki stabilan kerítést bont. A tyúkok így nem csak az arra kijelölt helyen, hanem mondjuk a teraszon is tartózkodnak, ahol már nem annyira tolerálható a tyúkszar. Következmény: óljavítás, takarítás.

Vagy ez lenne a kisvárosi romantika?

Bármennyire is kedvelem a tyúkokat és a saját tojást, kezdett sok lenni ez az egész. Már azt tervezgettem, hogy csinálok egy közösségi tyúkvágást és mennek a levesbe, de a hétvégén bolti tojásból csináltam rakott krumplit. Hozzászoktam, hogy a tojás sűrű, ízes és mélysárga és elfelejtettem, hogy a bolti pedig valami más. Lehet, hogy kifogtam egy extra béna adagot, de abban biztos vagyok, hogy nem szeretnék otthonra újra sápadt, íztelen és híg nagyüzemi tojást.

Mert összehasonlíthatatlanul jobb a házi tojás!

Házi tyúktojás

Úgyhogy még maradnak a tyúkok, a macera meg a saját tojás.
Egyenlőre…