Közöny, tagadás, para, szorongás vagy tehetetlenség?
Belőled milyen negatív érzést vált ki, ha meghallod az a szót, hogy KLÍMAVÁLTOZÁS?

Te is tehetsz a másfél fokért!
Kép: Unsplash

Én mostanában elsősorban tehetetlenséget érzek, de azt mondják mindegyik ellen legjobb fegyver a

TUDÁS.

Ha tudjuk ugyanis mi és miért történik velünk és azt is, hogy mit tehetünk ellene, már jó úton járunk.
Ezért döntöttem úgy „Te is tehetsz a másfél fokért!” címmel ismeretterjesztő, a klímaváltozás ellen egyénileg is megtehető lépéseket és döntési lehetőségeket bemutató, gyakorlatias rovatot indítok.

A klímaváltozással kapcsolatban ugyanis tudnunk kell, hogy „Nem az unokáinkról vagy a jegesmedvékről van szó, a klímaváltozás itt és most történik, és nagyon gyorsan lehet sokkal rosszabb a helyzet

Te is tehetsz a másfél fokért!
Kép: Unsplash

Egy apró lépéstől az országokon átívelő kényelmetlen döntésekig persze baromi hosszú az út. De valahol mégis csak el kéne kezdeni, nem? 

Építkezzünk alulról, kicsiben és kezdj ma csak annyival, hogy elhiszed:

Te is tehetsz a másfél fokért!

Legközelebb azt is mutatom hogyan!

Te is tehetsz a másfél fokért!
Kép: Unsplash

A rovatot részben a Másfélfok.hu csapata ihlette, akiknél jobban, nem tudom összefoglalni azt, miért ennyire fontos, hogy tudjuk mi a helyzet a klímaváltozással:

Mindannyian tehetünk a jelenlegi éghajlatváltozásról, és mindannyian tehetünk ellene. A klímatehetetlenség, az „én túl kicsi vagyok, hogy bármit tenni tudjak” hozzáállása helyett egy, a problémával tisztában levő, azt komolyan vevő, cselekvő egyénekből álló társadalom elérése a cél. Az egyéni felelősségvállaláson túl szükség van a legközelebbi kézzelfogható és elérhető szint aktivizálására is, legyen az a család, a baráti kör, az iskola, az egyetem, a sportkör vagy a munkahely. Politikai döntések nélkül megoldhatatlan a jelenlegi globális klímaválság, azonban az előző szintek aktivizálása nélkül valószínűtlennek tűnik, hogy a politika meghozza azokat a döntéseket, amiket meg kell hoznia.”

Forrás: Másfélfok- Klímaváltozás közérthetően

Te is tehetsz a másfél fokért!
Kép: Unsplash