Egyszerű, gyors és nagyon finom kevert sütemény a két legkevésbé ismert ősgabonából, amit azok is szeretni fognak, akik fintorognak a teljes kiőrlésű lisztek hallatán. Ez a süti egészen biztosan nem lesz száraz és fojtós, még akkor sem, ha teljes egészében teljes kiőrlésű lisztből készíted. Próbáld ki Te is!

Teljes kiőrlésű alakorral vagy tönkével a legfinomabb, de tönköly liszttel is jól működik!

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt, aminek legalább a fele teljes kiőrlésű (TK) liszt (alakor, tönke vagy tönköly), de készíthetjük 100% TK lisztből is.
- 2 nagyobb érett banán villával összetörve
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott vagy puha vaj
- 1 kiskanál fahéj
- 2 kiskanál sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna (ne hagyjuk ki!)
- 0,5-1,5 dl víz A tetejére fél tábla étcsokoládé
Elkészítés:
Minden hozzávalót lazán összekeverünk először víz nélkül, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy könnyen terülő, folyós állagú, de nem híg, galuskaszerű tésztát kapjunk.


Öntsük a tésztát egy nagyjából 18 cm x 26 cm-es kivajazott formába és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 35-40 percig, de tűpróbával ellenőrizzük és csak akkor vegyük ki, ha már nem ragad a tűre a tészta.
Vegyük ki a megsült tésztát a sütőből és rögtön a még meleg sütire tördeljünk rá egy fél tábla csokoládét. Pár percet várunk amíg a csokoládé elolvad a tetején, majd kiskanállal vagy késsel vékony rétegben elkenjünk a megolvadt darabkákat. Mielőtt felvágjuk hagyjuk kihűlni és várjuk meg amíg a csoki megdermed a tetején.

A sütőből kivett és még meleg tésztára tördelt csokidarabokkal való bevonás hatalmas előnye, hogy egyetlen darab kanálon kívül semmi mást nem kell később mosogatni, vagy tisztára nyalni 😊
Szólj hozzá!