Ha kategorizálnom kellene a süteményeket, akkor a bögrés recepteket az hiszem az alsó polcra tenném. Nem azért, mert nem elég finomak, talán inkább amiatt, mert kicsit semmilyenek.
Amikor a boltokban elérhető alapanyagok, az inspiráló szépen-fotózott receptek száma kb. végtelen és a beszédes cizellált nevekhez is hozzászoktunk, akkor a bögrés süti egyszerűen nem lehet menő. Nekem sem jutott volna eszembe, ha.
Ha nem felejtettem volna el, hogy időre kell sütnöm valami kiadósat. Na, akkor beugrott a recept. Múltkor mákos volt a bögrés, mert amúgy az az alaprecept, most meg kókuszos. A süteményfogyasztók egyetlen női tagja elkérte a receptet, a többiek csak fogyasztották. Szerintem ízlett nekik.
És miért sütök mostanában bögrés bármit?
1. Mert 10 perc + sütés és kész
2. Mert csak egy keverőtál egy mérőpohár és egy fakanál kell hozzá (na meg az alapanyagok)
3. És mert finom
Van úgy hogy pont csak ennyi kell. De vigyázat! Fehér liszt, kristálycukor és étolaj veszély!
Bögrés kókuszos (kb. 31x 22 cm tepsihez)
(1 bögre= 2,5 dl)
1 bögre kókuszreszelék vagy bármi (bármi = mák,dió, mogyoró)
1 bögre liszt
1 bögre cukor (inkább 3/4 bögre)
1/2 bögre olaj
2 tojás
1 bögre tej
fél csomag sütőpor
1 csipet só
Keverj össze minden alapanyagot, öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben, 190 ºC-on süsd készre kb. 25 perc alatt.
Én általában dupla adagból sütöm, gáztepsiben (31×35 cm).
Szólj hozzá!