Gyengédségre és simogatásra vágysz? Vedd kezedbe a sorsod meg a szappant, mert a sokvajas luxus, hidd el, nem okoz majd csalódást!

Sokvajas luxusszappan
(15 darab alapanyagköltsége kb. 7000 Ft)

Sokvajas háziszappan

Hozzávalók:
460 g olívaolaj
160 g kókuszvaj finomított, nem hidrogénezett
120 g sertésszír
80 g shea vaj (finomítatlan)
80 g kakaóvaj
80 g organikus kókuszvaj (a drágább kókuszvaj)
140 g NaOH
330 g erős kamillatea
10 ml levendula illóolaj
fél evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál rózsaszín agyag

Elkészítés:
Ha nem készítettél még szappant, akkor kötelező olvasmány:
Szappankészítés hideg eljárással
Szappankészítés otthon

Amúgy:
A kamillateához 50 g kamillavirágzatot önts le 7 dl forrásban lévő vízzel és hagyd állni legalább fél órát, majd szűrd le. A virágzatot jól ki kell nyomkodni, hogy összejöjjön a 330 g, mert a száraz kamilla sok vizet felvesz.

Ha kimérted a kamillateát és ki is hűlt, több részletben adagolva oldd fel benne a lúgot. Vigyázz forró lesz!

Sokvajas háziszappan

A zsírokat mérd ki egy arra alkalmas edényben és melegítsd addig, amíg fel nem olvadnak.

Sokvajas háziszappan

Ha mindkét hozzávaló (a lúg és zsír is) lehűlt /felmelegedett kb. 40-45 Celsius fokra, akkor a zsírhoz keverd hozzá a lúgot.

Szappanfőzés otthon

A szalagfázisban add hozzá a keményítőben feloldott levendula olajat és az agyagot is.

Öntsd formába, takard be és tartsd melegen az első 24 órában.

Szappanöntés formába

2 nap múlva szeletelhető és leghamarabb 5 hét érési idő után használható.

Sokvajas háziszappan

Csókol, Juci.